Zoet/Dessert


Vogadori - Recioto della Valpolicella Classico

 

Een robijnrode kleur, een fijne geur van kersen en een zijdezachte zoete smaak. Een perfecte wijn om de avond mee voort te zetten. Heerlijk bij chocolade maar ook erg goed te combineren met blauwe of oude kazen.

€ 14,99

 • Uitverkocht

Corte Fornaledo - Recioto della Valpolicella Classico

 

De druiven die worden gebruikt voor de Recioto ondergaan hetzelfde proces als de Amarone. De beste druiven worden met de hand geplukt en worden in kratten bewaard op een droge plek. Hier kunnen ze zo'n 4 maanden rusten en verliezen ze de helft van hun originele gewicht. Alleen een zeer intens en geconcentreerd deel van de druif blijft over. Het resultaat is een overweldigend lekkere dessertwijn die perfect past bij chocolade, maar ook erg lekker is bij blauwe of oude kazen

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Türk - Blauer Zweigelt Eiswein

 

Franz Türk is absoluut een kwaliteitsfreak te noemen. Om in zijn woorden te spreken: 'wanneer je stopt te verbeteren, stop je met goed zijn.' Goed is wat ons betreft een understatement. Van absolute topkwaliteit is deze eiswein gemaakt van blauer zweigelt. Een prachtige roze kleur, een delicate geur van zacht fruit en in de smaak een perfecte balans tussen zoet en zuur. Heerlijk te combineren met chocolade desserts, maar ook fantastisch lekker bij een selectie zachte kazen.

€ 25,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Heidi Schröck - Spätlese 2017

 

In 1983 nam Heidi Schröck de wijnmakerij van haar ouders over. Haar grote passie ligt bij het maken van fantastische zoete witte wijnen en zij doet dit met groot succes. Haar zoete wijnen zijn diverse keren bekroond door het toonaangevende wijnmagazine Falstaff. In 2003 werd ze zelfs verkozen tot Falstaff wijnmaker van het jaar, waarmee ze een van de weinige vrouwen is die deze onderscheiding heeft mogen ontvangen. Deze spätlese uit 2017 is een absolute aanrader. Een prachtige fles wijn met een fijne balans tussen zoet en zuur met een vleugje rabarber, terugkomend in zowel de geur als de smaak. Zoete wijnen worden vaak geassocieerd met desserts, maar in Heidi's ogen passen haar wijnen bij een breed scala aan gerechten. Deze spätlese is bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met zachte kazen of gerechten met venkel.

€ 10,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Heidi Schröck - Auslese 2016

 

De sympathieke en hardwerkende wijnboerin Heidi Schröck maakt niet alleen fantastische zoete wijnen. Heidi's vrouwelijke 'touch' heeft er ook voor gezorgd dat haar flessen er fantastisch mooi uitzien. Daarnaast zijn ze ook erg praktisch, want op de etiketten is zichtbaar waar de wijn goed mee samen gaat.  Deze auslese uit 2016 is bijvoorbeeld heerlijk bij diverse soorten paté, garnalen, kreeft of inktvis. Een ware traktatie om heerlijk van te genieten!

€ 13,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Heidi Schröck - Beerenauslese 2017

 

De faam van de zoete wijnen uit Rust ontstond in de 17e eeuw. De toenmalige keizer van het Heilige Roomse Rijk was in een hevige strijd verwikkeld met de sultan van het Ottomaanse Rijk. Om deze oorlog te kunnen blijven financieren besloot keizer Leopold dat dorpen en steden onder zijn bewind meer autonomie konden krijgen in ruil voor goud. Het dorpje Rust wist een deal te sluiten met de keizer. Een akkoord werd bereikt omtrent een betaling van 60 000 gouden munten en 28 000 liter zoete wijn van de beste kwaliteit. Dit illustreert hoe bijzonder deze wijnen zijn. 

Een intense, volle en overheerlijke zoete wijn deze beerenauslese uit 2017. Geweldig lekker bij quiche, gerechten met venkel of pittige Franse kazen zoals de Roquefort!

€ 24,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1